Wijchen Schaatst - i-love-wijchen-schaatst

De volgende Wijchen Schaatst is van 13 dec 2024 t/m 05 jan 2025!

141

Interview met de voorzitter van Wijchen Schaatst: Rob Janssen

Kennen jullie Rob -de voorzitter van Wijchen Schaatst- al? Sinds september 2017 is hij al druk in de weer om te zorgen dat er in december op de markt geschaatst kan worden. Wat een topper! Voor Rob is het de derde keer als lid van het bestuur van Wijchen Schaatst en zijn tweede als voorzitter. En voorzitter zijn, dat is een verantwoordelijke taak. Rob neemt deze taak dan ook uiterst serieus. Tijd voor een selfie en een interview met deze Wijchen Schaatst Legende!

Een selfie van mij en Rob!

Hoe gaat het allemaal met je, Rob? Is het allemaal nog te doen?

‘Het gaat heel goed! Het is druk! Alle commissies, alle vrijwilligers draaien nu echt op volle toeren. Het is lekker hectisch! Ik ben zelf echt de helft van mijn tijd bezig met Wijchen Schaatst. En in die andere helft probeer ik dan nog mijn eigen bedrijf te runnen. En dat is eigenlijk al zo sinds de zomervakantie. Dus dat is doorwerken. Maar het is vooral ook heel leuk! Dit jaar hebben we gelukkig twee nieuwe bestuursleden -Marco en Monique- en daar ben ik echt zo ontzettend blij mee. Het is heel fijn dat we wat nieuw bloed in het bestuur, maar ook in de commissies hebben. Dat scheelt een heleboel.’

Wat doe jij nou allemaal? Want die ijsbaan die bouw jij niet zelf. Dus waar ben je dan zo druk mee al die tijd? En loopt je bedrijf dan nog wel een beetje door?

Vanuit het bestuur ben ik verantwoordelijk voor alle marketing en communicatie en ik doe ook nog een stukje sponsoring, samen met Monique. Dat is gewoon heel veel. En dat begint natuurlijk ook al vroeg in het seizoen. We kunnen onze nieuwe website niet pas een weekje voor Wijchen Schaatst lanceren. Dus daar gaat veel tijd in zitten. En ik doe het echt niet allemaal zelf hoor. Ik heb heel veel hulp. Prode heeft bijvoorbeeld onze prachtige website gemaakt en Anneloes regelt de Wijchen Schaatst-krant. Sebastiaan zorgt voor alle grafische zaken en Ivo voor al het drukwerk, en uiteraard ons Eyes & Ears Team zorgt voor de promo video’s. Maar ik stuur wel alles aan. En ik bemoei me met alles. Maar het bedrijf, Eyes and Ears, dat loopt ook gewoon door. Het is zelfs erg druk zo aan het einde van het jaar, dan moet er altijd van alles af. Gelukkig heb ik super fijne collega’s die veel overnemen. Dus alles loopt gewoon lekker door.’

Team Eyes & Ears: Peter, Suus, Rob, Bart, Bram

Klinkt alsof je lekker bezig bent! Wijchen Schaatst komt nu wel echt dichterbij. En Rob, vertel eens: waar kijk je nou eigenlijk het meest naar uit?

‘Ik kijk het meest uit naar de opening van Wijchen Schaatst op vrijdag 14 december. Dat vind ik altijd een magisch moment en dit jaar wordt het zo ontzettend gaaf! We beginnen deze editie niet met vuurwerk. Dat is anders dan voorgaande jaren. Onze sponsoren gaven te kennen dat ze vuurwerk -gezien het milieu- eigenlijk niet zagen zitten. Daarom hebben we dit jaar dus iets nieuws bij de opening. En dat wordt zo gaaf! Maar ik ga daar niks verder nog over zeggen. En daarna, als de opening eenmaal achter de rug is, dan mag iedereen komen schaatsen! Die avond is het ook nog gratis! En als de baan dan eenmaal open gaat en al die kinderen het ijs opstormen….dat vind ik toch zo’n prachtig gezicht. Dan is voor mij Wijchen Schaatst eigenlijk al geslaagd.’

Nou, Rob, mijn kinderen zullen klaarstaan op vrijdag 14 december. Die zullen die ijsbaan eens goed bestormen. En ben jij nou drie volle weken lang op die ijsbaan te vinden? Of ga je ook nog iets doen met je familie met de kerstdagen?

‘Ik denk wel dat ik vaak op de baan ben. Of in het schaatscafé. Dat is natuurlijk ook heel erg gezellig. Maar ik vind het daarnaast ook wel een beetje de verantwoordelijkheid van de voorzitter. Die moet er gewoon zijn. De andere bestuursleden en ik wisselen het heus wel af, maar ik vermoed dat ik er erg vaak zal zijn. En wat kerst betreft: op tweede kerstdag is er een foute kersttruien-borrel, dus dan ben ik samen met m’n gezin zeker bij Wijchen Schaatst! Op eerste kerstdag gaat de baan om 18.00 uur dicht, dus dan ga ik lekker dineren met mijn familie. Het is veel, zo’n kerst met Wijchen Schaatst, maar daar stel ik me op in. Dat weet ik van te voren. Ik heb er gewoon heel veel zin in!

Ik heb er ook zin in Rob! Ik kan niet wachten! Wil je verder nog wat vertellen, Rob, aan alle inwoners van Wijchen? Zijn er dingen die mensen over jou zouden moeten weten?

‘Nou, ik wil nog wel vertellen dat mijn lievelingskleur wit is. En mijn lievelingsdier is onze hond: Sammy. Ik tennis graag, tegenwoordig op de Vormer. Maar ik wil vooral vertellen dat ik zo enorm trots en blij ben met alle vrijwilligers die Wijchen Schaatst mede mogelijk maken. Dat is echt geweldig!’

Rob kan niet wachten op Wijchen Schaatst. Hij heeft er zo hard voor gewerkt. Wat een kanjer is hij! Dus lieve mensen van Wijchen: ga allemaal een keertje schaatsen of borrelen bij Wijchen Schaatst! En zoek Rob dan ook even op. Hij is er vast en zeker! Zoek gewoon naar zijn knappe koppie in een Wijchen Schaatst-jas. Of kijk eens bij de bar, daar kom ik hem vaak tegen 🙂 En… geef hem dan alsjeblieft een dikke high five of drie klapzoenen van mij! Want dat heeft hij zeker wel verdiend!

Ons laatste nieuws