Wijchen Schaatst - Wijchen-schaatst-logo-3

De volgende Wijchen Schaatst is van 13 dec 2024 t/m 05 jan 2025!

204

Over Wijchen Schaatst

Wijchenschaatst gaat weer van start van vrijdag 13 december tot en met zondag 5 januari. Laten we er met zijn allen weer een mooi feest van maken op het mooiste plekje van Wijchen!

Gezellig met de kinderen schaatsen, een lekker glühweintje pakken of tot in de late uurtjes borrelen bij het Schaats Café. Wijchen Schaatst 2024: heb je er ook zo’n zin in?

Vanaf 13 december 2024 tot en met 5 januari 2025 kunnen de schaatsen weer onder gebonden worden. De markt in Wijchen zal weer omgetoverd worden tot een groot winterwonderland.

Wat kun je dit jaar verwachten? In ieder geval weer een ruime schaatsbaan, sfeervolle aankleding en uitstekende horecavoorzieningen. De organisatie is er al druk mee bezig. Wil je een bijdrage leveren, bijvoorbeeld als sponsor of vrijwilliger? Laat het ons weten, iedere bijdrage is meer dan welkom!

Tot 13 december op de Markt!


Wie zijn wij?

Wijchen Schaatst is een stichting. In december 2010 hebben wij voor het eerst in de gemeente Wijchen een tijdelijk schaatsbaan gerealiseerd. Wijchen Schaatst vindt 1 keer in de 2 jaar plaats. Het team van Wijchen Schaatst is heel erg groot en bestaat uit een bestuur, een flink aantal commissies en een heleboel vrijwilligers. Iedere winter vormen deze vrijwilligers weer een warme familie!

Naast het bestuur bestaat de organisatie uit ongeveer 60 commissieleden die zich op allerlei manier inzetten: een vrijwilligers commissie, een technische commissie, een financiële commissie, een programmering commissie en een commissie voor marketing en communicatie.

Wijchen Schaatst leunt daarnaast ook nog op een kleine 150 vrijwilligers die helpen tijdens het evenement. Denk daarbij aan de kassa dames en heren, de mensen van de schaatsverhuur, de kaartcontrole, het baantoezicht, onze 2 huismeesters en de interne catering.

Wat gaan we doen?

Wijchen Schaatst vindt dit jaar alweer voor de 6e keer plaats. Ook dit jaar zal de ijsbaan weer te vinden zijn op het gezelligste plekje van Wijchen: midden op de Markt van Wijchen. Het marktplein zal in de maand december worden omgetoverd tot een waar winterwonderland. De ijsbaan zal feestelijk geopend worden op vrijdagavond 13 december 2024. Wij smelten het ijs op zondag 5 januari 2025 om 17:00.

Voor wie?

Van gezinnen met jonge kinderen tot verliefde stelletjes, van groepen jongeren tot senioren: Wijchen Schaatst is er voor iedereen. Lekker zwieren op de schaatsbaan of een drankje drinken bij het Schaats Café. Voor iedereen, en voor ieder budget, zal iets te beleven zijn bij Wijchen Schaatst. Daarnaast is Wijchen Schaatst voor sponsoren een unieke gelegenheid om werknemers en relaties uit te nodigen voor een gezellige middag of avond.