Wijchen Schaatst - Wijchen-schaatst-logo-3

De volgende Wijchen Schaatst is van 13 dec 2024 t/m 05 jan 2025!

175

Wijchen Schaatst is maatschappelijk betrokken

Je afval goed scheiden

Nieuwe maatschappelijke partner: afval-campagne ‘Weet wat je achterlaat’:
Het 100% Wijchense initiatief ‘Weet wat je achterlaat’ daagt iedereen uit om kilo’s minder restafval per persoon over te houden. De campagne heeft daarvoor een opvallende hoofdrolspeler: een speciaal ontworpen, frisgekleurd 1-kilozakje voor je restafval. Zodat je thuis nog beter je afval kunt scheiden en écht weet wat je achterlaat. Want als je je restafval goed blijft scheiden, heb je aan één kilozakje per bewoner per week met gemak genoeg.

Wijchen Schaatst verbindt zich graag aan zo’n duurzame maatschappelijke partner.

Lees verder

Voorzitter Hans Bijmans van Wijchen Schaatst legt uit: “Wij hebben veel oog voor duurzaamheid tijdens ons Wijchense schaatsfestijn en daar past Weet wat je achterlaat uitstekend bij. Je gaat Weet wat je achterlaat dan ook overal terugzien. Langs de schaatsbaan, op de jassen van onze vrijwilligers, via promoteams en op onze afvalbakken voor plastic, papier en restafval.

En natuurlijk is er langs de baan volop gelegenheid om de app van Weet wat je achterlaat te downloaden. In de app bestel je de speciale 1-kilozakjes die dan voor je klaarliggen bij HEMA Wijchen. De eerste rol van 12 stuks is alvast gratis. Bovendien krijg je als vroege deelnemer aan Weet wat je achterlaat een duurzame waterfles van BE O bottle cadeau*.

Ontmoetingsplek

De schaatsbaan op de Markt is een bijzondere ontmoetingsplek die zich enorm leent om Wijchenaren, jong en oud, uit te dagen mee te doen aan Weet wat je achterlaat. Zo is er op woensdag 28 december en 4 januari zelfs een speciale Weet wat je achterlaat-middag voor gezinnen met jonge kinderen. Die middagen krijgen we bezoek van Bamboo Bill, de bekende Avonturier van Ouwehands Dierenpark, die voor deze keer het Wijchense ijs opzoekt. Samen met de kinderen beleeft hij die middagen een spannend afval-avontuur, compleet met kleurplaat en chocomelk.

Mee doen? Check: www.weetwatjeachterlaat.nl

*1 gratis welkomstpakket per deelnemer, zolang de voorraad strekt.Wijchen Schaatst - IMG_7899-rotated-edited

Voedselbank

Wij zetten ons in voor mensen in nood! De decembermaand zou voor iedereen een moment van warmte en gezelligheid moeten zijn. Helaas is dit niet het geval en leven er ontzettend veel mensen onder de armoedegrens, waardoor stress en zorgen de overhand hebben. Daarom geven wij alle kinderen bij de Voedselbank een kaartje voor Wijchen Schaatst.

Wijchen Schaatst - logo-wijchen-schaatst-placeholder

De Vincentius Vereniging

De Vincentius Vereniging in Nijmegen is een grote vrijwilligersorganisatie en al jaren actief op het gebied van maatschappelijke dienstverlening. Hun doelstelling is om armoede en eenzaamheid in Nijmegen en omstreken te verzachten. Wij willen hen die in deze moeilijke omstandigheden zitten een warm hart toedragen, door middel van schaatskaartjes.

Wijchen Schaatst - IMG_2579-rotated-edited

Oekraïne

Ondertussen gaat ook de oorlog in Oekraïne meedogenloos door. De impact en angst zijn groot, maar we hopen de Oekraïense vluchtelingen in Wijchen toch een moment van plezier en geluk te geven. Daarom geven we ook hen gratis kaartjes.