Wijchen Schaatst - i-love-wijchen-schaatst

De volgende Wijchen Schaatst is van 13 dec 2024 t/m 05 jan 2025!

141

Interview met een vrijwilliger: Helen Rikken!

Wijchen Schaatst kan niet zonder vrijwilligers. En ook voor de komende editie staat er een klein leger vrijwilligers klaar om te helpen! Er zijn mensen die zorgen dat het ijs in optimale conditie blijft, er zijn mensen die schaatsen verhuren en er zijn vrijwilligers die de schaatskaartjes verkopen. En dan zijn er nog vrijwilligers die in de huid kruipen van Tika- de Wijchen Schaatst mascotte. Waarom is het eigenlijk zo leuk om vrijwilliger te zijn bij Wijchen Schaatst? Tijd voor een interview en een selfie met een top-vrijwilliger: Helen Rikken.

Waarom ben je vrijwilliger bij Wijchen Schaatst, Helen? Wat is er nou zo leuk aan Wijchen Schaatst?

Het is vooral allemaal heel erg gezellig. De sfeer rondom de ijsbaan is gewoon heel leuk, laagdrempelig. En je leert altijd weer leuke nieuwe mensen kennen. Dit jaar ga word ik kassamedewerkster. Twee vriendinnen van mij hebben zich ook opgegeven voor kassamedewerkster. Samen een dienst doen wordt gewoon hartstikke gezellig.

En het is niet de eerste keer dat je vrijwilliger zal zijn, toch? Je bent dus eigenlijk al wel een beetje een Wijchen Schaatst-veteraan?

Het is de 3e keer dat ik vrijwilliger zal zijn. Ik ben ook vrijwilliger geweest bij de eerste en de tweede editie van Wijchen Schaatst. Toen was het natuurlijk nog in de kasteeltuin. Dus het wordt mijn eerste jaar op de Markt. Ik heb er weer zin in. De sfeer op de markt is fantastisch! En sinds de eerste editie is het allemaal veel professioneler geworden. Twee jaar geleden was ik te druk in de kersttijd om ook nog vrijwilliger te zijn. Dit jaar gaat het gelukkig wel weer lukken.

Ja, Helen, maar hoe doe je dat dan met je werk? Gaat dat dan allemaal wel door? En heb je ook nog wel tijd om kerst te vieren met je familie?

Ik werk tegenwoordig in de horeca,  bij de Eikenhorst in Wijchen. Rondom kerst zal het daar zeker ook druk zijn. Maar ik heb hele flexibele werktijden, dus ik kan mijn diensten voor Wijchen Schaatst er gemakkelijk omheen plannen. En kerst vier ik gewoon met mijn familie, hoor! Maar mijn familie zal ik op de schaatsbaan zeker ook vaak tegenkomen. Mijn ouders en mijn zus zijn ook vrijwilligers bij Wijchen Schaatst.

Wat zeg je nou Helen: je ouders én je zus? De hele familie Rikken vrijwilligt bij Wijchen Schaatst?

Jazeker! Mijn vader -Jacques Rikken- is teamcaptain. Hij is echt alle vijf de edities vrijwilliger geweest. Hij zorgt dat alles loopt op de schaatsbaan en stuurt de vrijwilligers aan. Mijn moeder -Henriëtte Rikken- is van de interne servicedienst. Zij zorgt dat alle vrijwilligers goed verzorgd zijn. En mijn zus -Jennifer Toonen-Rikken- zit in de activiteitencommissie. We hebben een echte Wijchen Schaatst-vrijwilligers familie!

 

Wat superleuk dat een hele familie vrijwilliger is bij Wijchen Schaatst. Zijn er nog dingen die de mensen in Wijchen over jou moeten weten, Helen?

Nou, ik hou van shoppen en doe graag dingen met mijn man en mijn twee kinderen. En ik kan uitstekend hoofdrekenen, dus ik zit goed daar achter de kassa!

Nog heel even wachten…

Ik kan niet wachten om mijn kaartjes bij Helen te kopen. En om de rest van haar familie op de schaatsbaan te ontmoeten. Wijchen Schaatst leunt op vrijwilligers families zoals de familie Rikken. En natuurlijk is het als vrijwilliger af en toe ook hard door werken, maar het is vooral erg gezellig. En op de laatste dag van Wijchen Schaatst vieren alle vrijwilligers samen het smeltfeest! Eigenlijk worden al die vrijwilligers samen allemaal een beetje familie…

Ons laatste nieuws