Interview met Tika!

Wat is Wijchen Schaatst zonder Tika? Tika is de vrolijke mascotte van Wijchen Schaatst en deze Pinguïn is er al sinds het prille begin bij. Heeft Tika er eigenlijk wel weer zin in? Is ie er klaar voor? Tijd voor een interview met een selfie! Het was wel even zoeken naar de verblijfplaats van Tika, maar het is me gelukt! En Tika ziet er goed uit. Die twee jaar rust hebben hem echt goed gedaan. Hij straalt helemaal!

 

En Tika?! Ben je er klaar voor?

Jahaaaaaaa! Ik heb er zoveel zin in! Ik tel de dagen tot Wijchen Schaatst. Ik kijk er alweer 2 jaar uit. Wijchen Schaatst is echt het allerleukste wat er is. Ik kan niet wachten om weer lekker over het ijs te lopen en allerlei kindjes te knuffelen en blij te maken!

Wanneer ben jij op de schaatsbaan te vinden?

Elke dag kom ik in ieder geval langs. Ik sla echt geen dag over. Zelfs met kerst zal ik er zijn. Meestal blijf ik een uurtje of zo. Lekker een rondje over het ijs lopen. Dan moet ik daarna wel weer even uitrusten. Soms probeer ik zelfs twee keer op een dag te komen. Bij alle activiteiten voor kinderen ben ik natuurlijk sowieso van de partij. Dan kunnen kinderen komen knuffelen of een high-five geven of samen met mij op de foto!

Vertel nou eens Tika… Wat doe je nou eigenlijk als het geen Wijchen Schaatst is?

Dan lig ik in de zee te badderen. Of ik zit op een hoge klif, dat doe ik ook graag. Lekker een beetje om me heen kijken. Ik heb wel bijna 2 jaar rust nodig om bij te komen van 3 weken Wijchen Schaats. Nu ben ik weer lekker uitgerust. Dus dan kom ik weer naar Wijchen om alle kinderen te verblijden. Wijchen Schaatst is echt mijn grootste hobby. De voorbereidingen beginnen altijd al een paar maanden van te voren. Dat vind ik al superleuk om te doen.

Heb je dan eigenlijk ook nog tijd om kerst te vieren, Tika?

Dit jaar is kerst voor mij Wijchen Schaatst. Volgend jaar kan ik het weer met de andere pinguïns vieren. Kerst in Wijchen is eigenlijk nog leuker dan kerst met de andere pinguïns.

Mijn kinderen zijn soms een beetje bang voor jou, Tika. Wat kun je tegen hen zeggen?

O, maar je hoeft echt helemaal niet bang te zijn voor Tika hoor! Ik ben natuurlijk wel een grote pinguïn en die kom je niet iedere dag tegen, maar ik ben echt heel aardig. Als je durft mag je me komen knuffelen of een handje komen geven, maar dat hoeft helemaal niet. Een beetje zwaaien van een afstand kan ook hartstikke leuk zijn. Ik wacht altijd tot kinderen naar mij toekomen en ga niet zomaar allerlei kinderen knuffelen. Ik ben soms zelf ook een beetje bang voor kinderen. Vooral voor 15-jarige schaatsjeugd die me omver proberen te beuken. Maar meestal blijf ik toch overeind :-).

 

Heel erg bedankt voor dit leuke gesprek, Tika! Ik en mijn kinderen kijken uit naar Wijchen Schaatst. Als ze het durven komen we zeker een handje geven. En misschien een gezellige selfie! Tot op de schaatsbaan!

 

 

 

Wijchen Schaatst 2022