Wijchen Schaatst - i-love-wijchen-schaatst

De volgende Wijchen Schaatst is van 13 dec 2024 t/m 05 jan 2025!

141

Kom je ook schaatsen met je kinderen?

Schaatsen met kinderen is hartstikke leuk. En het hoort een beetje bij het Winterse plaatje in Nederland! Helaas zijn de meeste Nederlandse winters de afgelopen jaren te mild geweest voor mooi schaatsijs. Om kinderen toch te leren schaatsen biedt een schaatsbaan dus uitkomst. In Wijchen gaan alle basisschoolkinderen sowieso een keertje met hun klas schaatsen. Kunnen ze allemaal oefenen. En voor je het weet hebben ze de schaats te pakken!

Ik heb zelf 4 kinderen, drie zoons en een dochter. De jongste is 3 jaar oud en mijn oudste is 12. Het is soms best moeilijk om activiteiten te verzinnen die we met het hele gezin kunnen ondernemen. Schaatsen is voor mijn jongste eigenlijk nog iets te moeilijk. En toch heeft zelfs hij twee jaar geleden (en toen was hij pas anderhalf!) heel veel plezier gehad op het ijs!

Leren schaatsen!

Twee jaar geleden heeft mijn dochter bij Wijchen Schaatst leren schaatsen. Eerst met een schaatshulpje. Ze reed eindeloos rondjes achter een rek, zo’n pinquin of een zeehondje. Lekker veilig! Maar al na een paar uurtjes oefenen kon ze het helemaal zelf. Ik heb haar nauwelijks hoeven helpen! En ik was blij dat ze het op de schaatsbaan kon leren. Achter zo’n schaatshulpje is het gemakkelijk en veilig en door het ijs zakken is er sowieso niet bij.

Gezellig mee het ijs op

De allerkleinsten kunnen ook lekker mee het ijs op. Mijn jongste zoon liet zich twee jaar geleden heerlijk rond duwen over het ijs door zijn oudere broers en zus. Maar hij vond het het leukst  om achter een pinguin te lopen. Gewoon op zijn schoentjes. Hij bleef maar rondjes lopen! Hij deed net of hij schaatste.  Dit jaar gaan we voor het eerst echte schaatsjes onder zijn voetjes binden. Ik ben heel erg benieuwd hoe hij dat gaat vinden!

Chillen met je vrienden

Mijn oudste zoon van 12 vindt een uurtje schaatsen met zijn broertjes en zusje nog wel leuk, maar gaat liever samen met zijn vrienden het ijs op. Hij zal er dit jaar zeker in zijn eentje op uitgaan, want voor oudere kinderen is er ook genoeg te beleven bij Wijchen Schaatst. Eerst even schaatsen en dan warme chocomel drinken in het schaatscafé. Lekker chillen met je vrienden. Hartstikke gezellig!

Een kinderfeestje!

Heb jij ook een jarige in december? Meestal is het lastig om een leuk feestje te verzinnen. Het is al zo’n drukke tijd en een leuk feestje kan behoorlijk wat tijd vergen.  Mijn zoon wordt komende december 7 jaar. En we gaan zijn feestje vieren bij Wijchen Schaatst! Lekker schaatsen, daarna iets eten en een coole speurtocht door het dorp. Dit jaar wordt zijn kinderfeestje (voor mij) een peulenschil! Hou de website van Wijchen Schaatst in de gaten als je ook een jarige in december hebt! Je vindt alles over het kinderfeestje hier.

En al die andere leuke winteractiviteiten!

Die ijsbaan is al super leuk voor kinderen en dan zijn er ook nog 100.000 andere leuke winter en kerst-activiteiten. Het is komende winter niet zo moeilijk om een leuk uitje met het gezin te verzinnen. Combineer bijvoorbeeld een uurtje op de schaatst met het ontmoeten van je favoriete prinses en je hebt een perfecte middag met je dochter! 

Ons laatste nieuws