Wijchen Schaatst - i-love-wijchen-schaatst

De volgende Wijchen Schaatst is van 13 dec 2024 t/m 05 jan 2025!

175

Waan je in een echt sprookje!

Er was eens een schaatsbaan in het dorpje Wijchen dicht bij een kasteel. Nu is het er nog stil en donker maar op zaterdag 15 december komt het er echt tot leven. Kinderen en volwassenen zwieren er rond als ijsprinsen en ijsprinsessen. Hand in hand schaatsen ze rondjes tot laat in de avond. Iedereen is vrolijk en lacht naar elkaar. Zachtjes klinkt er muziek op de achtergrond. Ze wanen zich in een echt sprookje.

Op deze bijzondere dag komen een weekend lang de echte prinsen en prinsessen tevoorschijn. Dan licht het dorp op en komt iedereen naar buiten. Een heus spektakel waar niet alleen het dorp maar ook de omliggende dorpen en steden op af komen. Het is al een jaar een heus begrip en iedereen heeft het erover. Dan moet het toch wel echt bijzonder zijn….

De schaatsbaan vind je op het marktplein tussen gezellige kroegjes en fantastische winkeltjes. Er hangen mooie lichtjes in de bomen. De geur van warme chocomelk en heerlijke hapjes komt je tegemoet. De ijsmeesters en schaatswachters staan als lakeien op de wacht om te zorgen voor een fijne en sprookjesachtige sfeer.

Dan is er nog het feestelijk bal…dat zich dagelijks bezig houdt in een heus schaats café. Waar mensen in mooie kleding lopen en elkaar vriendelijk gedag zeggen. Ze dansen en kletsen samen onder het genot van glühwein of een biertje. Het is er warm en sfeervol. En om nog een geheimpje te verklappen…de prins op het witte paard heeft dit jaar wel een hele bijzondere verschijning! Zonder deze prins is het sprookje niet compleet.

Was je ook even weggedroomd…kom dan ook naar dit sprookjesfestijn!

Ons laatste nieuws