Wijchen Schaatst - i-love-wijchen-schaatst

De volgende Wijchen Schaatst is van 13 dec 2024 t/m 05 jan 2025!

141

Een Wijchen Schaatst-lied!

Wie op de sponsoravond geweest is, die heeft het al gehoord: het Wijchen-Schaatst lied! Suus Zambon van Eyes & Ears zong alle vrijwilligers en sponsoren toe. Dat was de eerste keer dat het lied ‘Vrienden Gemaakt’ live gezongen werd. Heel erg bijzonder!

Het Wijchen Schaatst lied is speciaal gemaakt voor het lustrum van Wijchen Schaatst. Dit jaar schaatsen we immers al voor de 5e keer in Wijchen. Het lustrum was voor Eyes & Ears de reden om een liedje te maken en aan te bieden aan alle sponsoren en vrijwilligers. En aan alle bezoekers van Wijchen Schaatst natuurlijk!

Ben je benieuwd naar het liedje? Check het hier in soundcloud. Nog even geduld, het kan ieder moment op Spotify en iTunes verschijnen! Tijd voor een interview en een selfie met Suus!

 

Een Wijchen Schaatst-lied! Hoe cool!!!! Vertel eens, Suus, hoe kwamen jullie op het idee!

‘Nou, het idee komt eigenlijk van Rob Janssen, onze Eyes en Ears Rob en ook de voorzitter van Wijchen Schaatst. Ik stond een paar maanden geleden op een superleuk feestje met hem te praten en toen vertelde hij dat hij een Wijchen Schaatst lied zo ontzettend leuk zou vinden. leuk zou vinden. Terwijl we het erover hadden, zag ik het enthousiasme in zijn ogen en leek het me daarom heel erg leuk om dat te bewerkstelligen. Ik had altijd al een nummer willen maken, dus dat was de perfecte reden voor mij. Gedurende het gesprek kwamen Bram, Bart en Peter er ook bij staan en werden ook erg enthousiast bij het idee dat er een Wijchen Schaatst nummer zou komen! Ik ben meteen gaan schrijven en heb Jelle Roosen, een goeie bekende van me, gevraagd om op basis van mijn tekst een mooie melodie te componeren. En daarmee was het Wijchen Schaatst-lied geboren. Ik heb het ook echt ingezongen in een studio! En het verschijnt dus binnenkort ook echt op Spotify en iTunes. ‘

Supertof! Ik heb echt genoten van het nummer. Heel erg mooi gezongen! Maar, Suus: dat zingen dat doe jij wel vaker, toch?

‘Dat klopt! Ik zing in een band, ’the Favorites’. Ik ben een van de drie zangeressen van the Favorites. Het is een echte coverband waarin we voornamelijk soul en funk muziek maken. Lekker swingen dus! Daarnaast ik zing en speel ook regelmatig in Musicals.’

 

Wanneer kan Wijchen naar jou en je band komen luisteren? En zing je dan ook het Wijchen Schaatst liedje nog een keer?

‘Komende zaterdag 22 december treden we op in het Schaatscafé bij Wijchen Schaatst. Dus dan kan heel Wijchen komen kijken en luisteren en ook een beetje swingen. En misschien…. misschien zing ik ‘Vrienden gemaakt’ dan nog wel een keertje.

Nou, dat belooft wat! Het zal vast gezellig druk worden zaterdagavond! En wat zijn de plannen van Eyes & Ears? Kunnen we nog meer liedjes verwachten? Worden jullie Eyes, Ears & Mouth?

‘Hahahahaha. Nou, wie weet! Laten we eerst maar eens kijken of mensen dit liedje leuk vinden. Mijn collega Peter kan in ieder geval ook heel erg goed zingen, dus misschien moeten we een Eyes & Ears nummer gaan maken! Ik zie dat in ieder geval wel zitten.’

Bedankt, Suus, voor dit gesprek! En voor het prachtige lied! Ik hoop in ieder geval  op meer mooie liedjes!

Ons laatste nieuws