Wijchen Schaatst - i-love-wijchen-schaatst

De volgende Wijchen Schaatst is van 13 dec 2024 t/m 05 jan 2025!

204

Wist U dat…. 10 fun facts over Wijchen Schaatst!

Wijchen Schaatst organiseert zich zelf niet zomaar. Er gaat een bak werk inzitten! Allerlei mensen zijn er druk mee! Wat komt er eigenlijk allemaal kijken bij het organiseren van het koudste evenement komende winter?

 

Wist U dat?

 

  • Er 30.000 liter water nodig is om de ijsbaan aan te leggen? 30.000 maatbekers met water. Zie je het voor je?
  • Het ijs 3 x per dag geschraapt wordt om de kwaliteit goed te houden? Er komt in 3 weken tijd ongeveer 21 m3 schraapsel van het ijs. Dat is een heleboel schraapsel!
  • We dit jaar 220 vrijwilligers hebben? Dit is  inclusief 48 leerlingen van het 3e leerjaar van het MaasWaal College die bij Wijchen Schaatst hun maatschappelijke stage zullen lopen. Dat zijn 48 bofferds!
  • Er 473 meter aan electrakabel nodig is om alle apparatuur en verlichting te laten werken? Dat stelt ons in staat om  op een goede én een gezellige ijsbaan te kunnen schaatsen. Maar daarmee kunnen we gelukkig ook lekker warm in het Schaats Cafe  zitten, om na het schaatsen wat te eten en te drinken.
  • Er  gemiddeld 30 vrijwilligers per shift actief zijn? Dat is per dag een totaal van 90 vrijwilligers. En op drukke dagen zoals tijdens het eerste weekend worden zelfs nog meer mensen ingepland. Die 220 vrijwilligers zijn dus zeker ook wel nodig!
  • De eerste bestuursvergadering voor editie 2018 op 17 november 2017 was?Dat betekent dat de voorbereidingen alweer ruim een jaar gaande zijn. Time flies…
  • De bestuursleden gemiddeld een volledige werkweek per maand besteden aan de voorbereiding? En nu we steeds dichterbij de start komen loopt dit aantal uren behoorlijk op. Rob Janssen (de voorzitter) gaf al aan dat hij ongeveer de helft van zijn tijd bezig is met Wijchen schaatst! Gelukkig zitten er 12 uur in een dag, en dan hebben we de nacht ook nog! Gaat wel lukken jongens!
  • Er de vorige keer 785 liter koffie gedronken is door de vrijwilligers? Dat is natuurlijk ook nodig om warm te blijven op de schaatsbaan. Ik snap dat! Ik ben wel ook benieuwd naar de hoeveelheid bier die er gedronken is bij Wijchen Schaatst, maar die cijfers kon ik niet los krijgen bij de organisatie.
  • De jongste vrijwilliger (in 2014) 7 jaar was en de oudste vrijwilliger in 1932 geboren is? Iedereen kan dus vrijwilliger bij Wijchen Schaatst! Gezellig hoor!
  • We dit jaar 422 paar schaatsen beschikbaar hebben? Jouw maat zit er vast en zeker ook bij! Dat gaat helemaal goed komen.

Wijchen Schaatst - Schaatsten

Aftellen!

Het is nu echt aftellen geblazen tot Wijchen Schaatst! Het bestuur heeft er zin in, de vrijwilligers kunnen niet wachten en al die kinderen staan ook al te trappelen. Even wachten nog tot Sinterklaas weer naar Spanje is en de dagen nog wat korter zijn…. het duurt niet lang meer!

Ons laatste nieuws